Twee bbl medewerkers van Dagelijks Leven staan samen op de foto in de tuin van hun werkleerplek waar mensen met dementie kleinschalig wonen en waar zij hun leerwerktraject volgen

BBL opleidingen

Ben je op zoek een leer-werkplek om je verder te ontwikkelen? Dat kan bij Dagelijks Leven! Wij zijn een erkend leerbedrijf en bieden BBL leer-werkplekken aan voor de opleidingen tot helpende niveau 2 en verzorgende IG niveau 3.

BBL – leerwerkplek

BBL staat voor Beroepsbegeleidende leerweg en is een combinatie van werken en leren op MBO niveau. Binnen Dagelijks Leven hebben we op locaties door heel Nederland regelmatig BBL-vacatures voor mensen die zich verder willen ontwikkelen tot helpende niveau 2 of verzorgende IG niveau 3. Als je een BBL-opleiding volgt, ga je over het algemeen 1 dag per week naar school. De overige dagen werk je op locatie. Hierdoor kun je de geleerde theorie direct in de praktijk inzetten. Een praktijk- en een werkbegeleider van Dagelijks Leven ondersteunen je tijdens je opleiding. Zij zijn jouw eerste aanspreekpunt en geven feedback op je werkzaamheden en schoolopdrachten. Tijdens je dienstverband doe je veel kennis en vaardigheden op en ontwikkel je een professionele beroepshouding.

BBL plekken bij Dagelijks Leven

Helpende

Tijdens je werkleertraject als Helpende niveau 2 werk je voornamelijk samen met onze helpende. Je ondersteunt bij het uit bed halen en wassen van de bewoners en het naar bed brengen. Daarnaast wandel of doe je een boodschap met onze bewoners. Ook help je bij het koken en bij de activiteiten.

Verzorgende IG

Tijdens je werkleertraject als Verzorgende IG niveau 3 regel je de dagelijkse verzorging via het persoonlijk zorgplan. Je biedt persoonlijke en passende zorg en signaleert verandering in het gedrag van bewoners, rapporteert dit en je onderneemt hierop actie. Ook onderhoud je contact met de familie van onze bewoners.

Solliciteren leerwerkplek

Kijk onder op deze pagina of op de pagina “vacatures” om te zien of we momenteel leerwerkplekken beschikbaar hebben. Alle leerwerktrajecten die we momenteel beschikbaar hebben zijn op onze vacaturesite te vinden, wij maken geen gebruik van Stagemarkt. Zijn er geen open vacatures of staat jouw ideale vacature voor een leerwerkplek er momenteel niet bij? Houd dan de vacaturesite goed in de gaten. Een brief/open sollicitatie sturen naar de locatie van Dagelijks Leven waar jij graag aan de slag zou gaan, mag natuurlijk altijd.

Naar de vacatures