Dementiezorg: zo kan het ook!

Wij doen het anders!

Als Dagelijks Leven luisteren we graag naar de verhalen van onze bewoners. Wij doen ons best om hen zo goed mogelijk te leren kennen. Dat is de enige manier waarop wij écht persoonlijke zorg kunnen bieden. We ontdekken wat iemand graag doet. Samen met de bewoners proberen we dit zo vaak als mogelijk te ondernemen. Zo gaan we met Reina elke week naar de bakker. Nemen we de tijd om met Sien moppen te tappen en om met Wieny een watergevecht te doen.

We laten zoveel mogelijk de regie bij onze bewoners. Vroeg eruit of juist uitslapen? Helpen in de keuken of liever alleen in de studio een woordpuzzel maken? Geen probleem! Liever geen hulp bij het douchen? Doe het lekker zelf! 😜 Wij geven zorg met de handen op de rug. Is onze hulp wel gewenst? Dan staan we natuurlijk gewoon klaar voor onze bewoners en ondersteunen ze met liefde.

Over Dagelijks Leven

Dagelijks Leven heeft 100 nieuw gebouwde of volledig gerenoveerde kleinschalige (max 22 bewoners) huizen voor mensen met dementie. De huizen hebben een prachtige moderne inrichting. Elke bewoner heeft zijn eigen studio en er zijn twee grote woonkamers. Wij zorgen ervoor dat onze zorg betaalbaar is voor iedereen, ook met alleen een AOW als inkomen. Elk huis heeft een eigen kok die heerlijke verse maaltijden maakt. Daarnaast hebben we servicemonteurs in dienst, zodat ons zorgpersoneel écht met de zorg bezig kan zijn. Wij geloven in persoonlijke zorg waarbij onze bewoners met dementie worden betrokken bij het dagelijks leven en de daarbij behorende taken. In elk huis worden elke dag leuke activiteiten georganiseerd door de activiteitenbegeleiders. Ons doel is dat onze bewoners – zoals ons motto al zegt – zich écht als thuis voelen.

Staat jouw gewenste baan er niet bij? Bekijk alle vacatures op onze vacaturepagina.

Hooggewaardeerde zorg

Niet alleen wij zijn trots op onze zorg, ook onze bewoners en verwanten zijn blij met onze manier van dementiezorg. zij waardeerden onze zorg in 2022 met een 9,4 op ZorgkaartNederland. Dit schitterende cijfer is na een 9,1 (2020) en een 9,2 (2021) het gemiddelde uit meer dan 300 waarderingen op de grootste onafhankelijke ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg.

Benieuwd waar onze huizen allemaal staan?
Bekijk al onze huizen

Meer video's van onze zorg