Skip links

Apeldoorn – Het Zuiderparkhuis

Grenzend aan het Zuiderpark, iets ten zuiden van het centrum van Apeldoorn, ligt Het Zuiderparkhuis. Eén van de huizen van Dagelijks Leven. De woonzorglocatie is geheel nieuw gebouwd en biedt mensen, jong en oud, met geheugenverlies een tweede thuis. Het is een plek waar het leven gewoon doorgaat, zoals ze gewend waren. Binnen de kaders van veilig wonen en begeleid door professionele 24-uurs zorg.

De ligging van Het Zuiderparkhuis is werkelijk uniek: geheel vrij en omgeven door een prachtige tuin en tegelijkertijd gewoon midden in de woonwijk Apeldoorn-Zuid op loopafstand van winkelcentrum Hart van Zuid en andere voorzieningen.

Het Zuiderparkhuis biedt vrijheid, geborgenheid en veiligheid. Bewoners kunnen te allen tijde naar buiten voor een wandeling in de tuin en hebben daardoor het gevoel van vrijheid en eigen regie. Het volledige is terrein omheind, zonder dat dit ten koste gaat van de open uitstraling. De poort is niet vrij toegankelijk, waardoor mensen niet zomaar het terrein op kunnen lopen

Het Zuiderparkhuis

Het Zuiderparkhuis is geen traditioneel verpleeghuis, maar een kleinschalige woonzorglocatie

Hierdoor ontstaat er een intieme sfeer, die bijdraagt aan het welbevinden van onze bewoners. In de gezamenlijke woonkamers wordt regelmatig een potje gesjoeld, een kaartje gelegd of samen tv gekeken en in de keuken kan men helpen met het bereiden van dagverse maaltijden. Onze activiteitenbegeleiders zorgen voor een afwisselende dagbesteding van samen zingen tot het maken van een mooi mozaïek. Zij kennen precies de behoeftes en interesses van iedere bewoner, zodat iedereen voor zover mogelijk een goede daginvulling heeft. Daarbij geldt altijd: niets moet, alles mag.

Al aan de tekentafel is rekening gehouden met de wensen en behoeften van mensen met geheugenverlies. De indeling van het huis is eenvoudig en overzichtelijk en de ruimtes zijn royaal en voorzien van veel daglicht. Alle studio’s kijken uit op de prachtige tuin.

Het Zuiderparkhuis biedt plaats aan twintig bewoners. Iedere bewoner heeft een eigen studio met een zit-/slaapkamer, die zoveel mogelijk naar eigen wens kan worden ingericht. Daarnaast heeft iedereen een eigen badkamer. Er bestaat de mogelijkheid om een echtpaar te plaatsen en er is een logeerkamer voor respijtzorg. Onze zorg is voor iedereen toegankelijk ook voor mensen met alleen een AOW.

LEVEN

WONEN

GENIETEN

ZORG

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Zuiderparkhuis

Telefoon: 055 – 843 60 97
Plaats: Apeldoorn
Postcode: 7331 LM
Straat: Ruys de Beerenbrouckstraat 4
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Kwik, kwek én Kwak...🐥🐤🐥
Piep piep ... hoe schattig zijn ze..😍
... Lees meerToon minder

geplaatst op 17/09/19

Comment on Facebook

Gefeliciteerd met de kuikentjes

Ahhh🐣🐤🐣🐤

Aaaaaah en we noemen ze echt kwik, kwek en kwak? 😍😍😍

Oh al 3 kuikentjes😀😀

Hieperdepie... shhttttt

Vandaag is er een eitje uitgekomen en hebben we dus een heeeel ieniemienie kuikentje mogen verwelkomen.

Kraambezoek ontvangen we nog even niet want mamakip heeft rust nodig om dit kleine schepseltje warm te houden. Hopelijk hobbelt de kleine snel buiten in de tuin en kan iedereen hem of haar bewonderen..♡

We houden iedereen via Facebook op de hoogte ..
... Lees meerToon minder

geplaatst op 16/09/19

Comment on Facebook

Super!!! Gefeliciteerd met de kleine

Ahhh wat leuk zeg !🐣🐤🐣🐤🐣🐤

Aaah morgen moet ik werken dan ga ik wel even kijkje nemen bij familie Kip😍

OH YESSSS ❤❤❤

Wat schattig❣🐣

Wauw wat leuk 🐣🐤🐥

View more comments

Gistermiddag hebben we het er heerlijk van genomen met zijn allen. Met dank aan Ria Dekker (ze was niet jarig maar gaf wel een feestje) hebben wij het weekend ingeluid met heerlijke hapjes, een borrel én gezellige muziek. De zon maakte het nog beter.. feeeeeestje!!!

Gistermiddag hebben we het er heerlijk van genomen met zijn allen. Met dank aan Ria Dekker (ze was niet jarig maar gaf wel een feestje) hebben wij het weekend ingeluid met heerlijke hapjes, een borrel én gezellige muziek. De zon maakte het nog beter.. feeeeeestje!!! ... Lees meerToon minder

geplaatst op 14/09/19

Comment on Facebook

Ja dat was zeker de topper van de dag👍

Was heel gezellig en er werd genoten van de roggebrood met haring.....😃

Wat lekker zeer zeker verrassing voor me zus. Haring