Skip links

Apeldoorn – Het Zuiderparkhuis

Grenzend aan het Zuiderpark, iets ten zuiden van het centrum van Apeldoorn, ligt Het Zuiderparkhuis. Eén van de huizen van Dagelijks Leven. De woonzorglocatie is geheel nieuw gebouwd en biedt mensen, jong en oud, met geheugenverlies een tweede thuis. Het is een plek waar het leven gewoon doorgaat, zoals ze gewend waren. Binnen de kaders van veilig wonen en begeleid door professionele 24-uurs zorg.

De ligging van Het Zuiderparkhuis is werkelijk uniek: geheel vrij en omgeven door een prachtige tuin en tegelijkertijd gewoon midden in de woonwijk Apeldoorn-Zuid op loopafstand van winkelcentrum Hart van Zuid en andere voorzieningen.

Het Zuiderparkhuis biedt vrijheid, geborgenheid en veiligheid. Bewoners kunnen te allen tijde naar buiten voor een wandeling in de tuin en hebben daardoor het gevoel van vrijheid en eigen regie. Het volledige is terrein omheind, zonder dat dit ten koste gaat van de open uitstraling. De poort is niet vrij toegankelijk, waardoor mensen niet zomaar het terrein op kunnen lopen

Het Zuiderparkhuis

Het Zuiderparkhuis is geen traditioneel verpleeghuis, maar een kleinschalige woonzorglocatie

Hierdoor ontstaat er een intieme sfeer, die bijdraagt aan het welbevinden van onze bewoners. In de gezamenlijke woonkamers wordt regelmatig een potje gesjoeld, een kaartje gelegd of samen tv gekeken en in de keuken kan men helpen met het bereiden van dagverse maaltijden. Onze activiteitenbegeleiders zorgen voor een afwisselende dagbesteding van samen zingen tot het maken van een mooi mozaïek. Zij kennen precies de behoeftes en interesses van iedere bewoner, zodat iedereen voor zover mogelijk een goede daginvulling heeft. Daarbij geldt altijd: niets moet, alles mag.

Al aan de tekentafel is rekening gehouden met de wensen en behoeften van mensen met geheugenverlies. De indeling van het huis is eenvoudig en overzichtelijk en de ruimtes zijn royaal en voorzien van veel daglicht. Alle studio’s kijken uit op de prachtige tuin.

Het Zuiderparkhuis biedt plaats aan twintig bewoners. Iedere bewoner heeft een eigen studio met een zit-/slaapkamer, die zoveel mogelijk naar eigen wens kan worden ingericht. Daarnaast heeft iedereen een eigen badkamer. Er bestaat de mogelijkheid om een echtpaar te plaatsen en er is een logeerkamer voor respijtzorg. Onze zorg is voor iedereen toegankelijk ook voor mensen met alleen een AOW.

LEVEN

WONEN

GENIETEN

ZORG

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Zuiderparkhuis

Telefoon: 055 – 843 60 97
Plaats: Apeldoorn
Postcode: 7331 LM
Straat: Ruys de Beerenbrouckstraat 4
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
We hebben de Herfst pracht naar binnen gehaald. Vandaag hebben we diverse herfst bloemstukjes gemaakt waar we het hele Zuiderparkhuis mee hebben opgeleukt!

We hebben de Herfst pracht naar binnen gehaald.
Vandaag hebben we diverse herfst bloemstukjes gemaakt waar we het hele Zuiderparkhuis mee hebben opgeleukt!
... Lees meerToon minder

geplaatst op 11/11/19

Comment on Facebook

Wat geweldige mooie stukjes 👍👍

Dat ziet er gezellig uit!

Was leuk om te doen en erg gezellig🍂🍁🍄

Ze zijn mooi geworden

Ingrediënten:
9 kilo goudreinetten
2 snelschillers
3 aardappelschilmesjes
5 paar ervaren handen
Anderhalve kilo zelfrijzend bakmeel
3 schaterlachbuien
11 glimlachjes
Kaneel, basterdsuiker, gesmolten boter
Tijd om alles samen te voegen.
3 Voorproevers
2 naproevers
Walnoten
En anderhalve liter slagroom

Dit alles geklutst en samengevoegd om de dag van de mantelzorger te vieren aankomend weekend.
Want manterzorgers zijn onmisbaar en we willen ze met verse appeltaart bedanken.

En deze hobbykok bedankt alle ervaren bewoners voor alle hulp en vooral voor de gezelligheid tijdens het bakken en voorproeven😉
... Lees meerToon minder

geplaatst op 08/11/19

Comment on Facebook

Wat ziet er geweldig lekker uit kom zondag even lekker smullen ☕🥧 wat geweldig lief dat jullie dit doen 😘😘

Wat leuk om samen te doen En wat zal het heerlijk geroken hebben bij jullie🥰

Gelukt ! Lekker!😜

Vandaag hebben we eindelijk Frans in levende lijve kunnen bedanken voor zijn sportieve inzet van het afgelopen jaar. Hij heeft ons een cheque overhandigd van € 3200,- voor een Braintrainer. We hebben hem heel hartelijk bedankt en hard applaus gegeven. Hier zijn laatste verslag inclusief wat fotos. Goedemiddag lieve familie en vrienden, Hierbij mijn laatste bericht van mijn marathon actie. Iets wat ik nog graag met jullie wil delen. Vanmorgen op de koffie bij de bewoners en verplegend personeel in het Zuiderparkhuis in Apeldoorn. Gelukkig waren er nog bekende gezichten die hier nog steeds wonen en werken. Dank zij jullie allemaal kon ik een cheque overhandigen van € 3.200,-. Wat zijn ze hier blij mee. Zoals jullie op de 2e foto kunnen zien staat er een proefmodel van de BrainTrainerPlus op de achtergrond. Ze hebben al enige tijd een systeem om uit te proberen. Ze zijn er ontzettend enthousiast over. Het nieuwe exemplaar is besteld en komt binnenkort in het huis te staan. We hebben een uitgebreide uitleg gehad. Een super apparaat. Wil je weten hoe het werkt kijk dan op de website. https://www.braintrainerplus.com Als dank heb ik een dienblad gekregen ingelegd met mozaïek met het embleem van de marathon van Amsterdam. Gemaakt door de bewoners en personeel. Wat ontzettend lief! Ik wil nogmaals iedereen bedanken voor de diverse bijdragen in allerlei vormen voor, tijdens en na het loopavontuur. Hiermee is deze actie afgesloten. Met vriendelijke groet. Frans

Vandaag hebben we eindelijk Frans in levende lijve kunnen bedanken voor zijn sportieve inzet van het afgelopen jaar. Hij heeft ons een cheque overhandigd van € 3200,- voor een Braintrainer.

We hebben hem heel hartelijk bedankt en hard applaus gegeven.
Hier zijn laatste verslag inclusief wat foto's.

Goedemiddag lieve familie en vrienden,Hierbij mijn laatste bericht van mijn marathon actie. Iets wat ik nog graag met jullie wil delen.

Vanmorgen op de koffie bij de bewoners en verplegend personeel in het Zuiderparkhuis in Apeldoorn.

Gelukkig waren er nog bekende gezichten die hier nog steeds wonen en werken.

Dank zij jullie allemaal kon ik een cheque overhandigen van € 3.200,-. Wat zijn ze hier blij mee.

Zoals jullie op de 2e foto kunnen zien staat er een proefmodel van de BrainTrainerPlus op de achtergrond. Ze hebben al enige tijd een systeem om uit te proberen.

Ze zijn er ontzettend enthousiast over. Het nieuwe exemplaar is besteld en komt binnenkort in het huis te staan.

We hebben een uitgebreide uitleg gehad. Een super apparaat. Wil je weten hoe het werkt kijk dan op de website. https://www.braintrainerplus.com

Als dank heb ik een dienblad gekregen ingelegd met mozaïek met het embleem van de marathon van Amsterdam. Gemaakt door de bewoners en personeel. Wat ontzettend lief!Ik wil nogmaals iedereen bedanken voor de diverse bijdragen in allerlei vormen voor, tijdens en na het loopavontuur.Hiermee is deze actie afgesloten.Met vriendelijke groet.Frans
... Lees meerToon minder

geplaatst op 01/11/19

Comment on Facebook

Wauw geweldig👌🏼🤩

Helemaal te gek veel plezier er mee