Het aantal besmettingen in Nederland met het coronavirus neemt toe. Dagelijks Leven biedt zorg aan bewoners die extra kwetsbaar zijn voor dit virus. Wij doen er dan ook alles aan om de kans op besmetting van onze bewoners en medewerkers te minimaliseren. Zo hebben wij ons beleid rondom bezoek aangepast in lijn met het beleid dat door de overheid is afgekondigd. Dat betekent dat bezoek aan onze locaties (behoudens zeer uitzonderlijke situaties) tot nader bericht niet mogelijk is. Juist in deze tijd is de band tussen bewoners en hun familie belangrijk, daarom stimuleren wij ook contact via beeldbellen en telefoon. Ook hebben wij een site gemaakt waar familieleden videoboodschappen kunnen versturen aan onze bewoners. Natuurlijk volgen wij de ontwikkelingen op de voet en houden wij de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid nauw in de gaten. Indien dit leidt tot aanpassing van het beleid informeren wij betrokkenen hierover direct.

Beleid rondom het coronavirus

Skip links

Berkel en Rodenrijs – Het Westpolderhuis

Het Westpolderhuis in Berkel en Rodenrijs biedt gespecialiseerde kleinschalige zorg voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen! Dit huis ligt aan de rand van natuurgebied de Groenzoom en vlakbij het centrum van Berkel en Rodenrijs in de nieuwe wijk Westpolder, aan de oever van de Zilvergracht.

In Het Westpolderhuis kunnen mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies wonen zoals thuis, in een prettige, vertrouwde omgeving, dichtbij vrienden en familie. Onze bewoners krijgen 24 uur per dag aandacht, begeleiding en zorg, maar genieten veel vrijheid. We laten bewoners in hun waarde, zonder strenge regels, zonder betutteling. ‘Gewoon, als thuis’ is ons streven.

De ligging van Het Westpolderhuis is werkelijk uniek: geheel vrij en omgeven door een royale tuin, die afgestemd is op de wensen en behoeften van onze bewoners. Tegelijkertijd ligt het huis gewoon midden in de prachtige Gouden Harpbuurt, dat onderdeel is van de nieuwe wijk Westpolder. Het is een wijk met de voordelen van toen: gemoedelijk, intiem en sfeervol. De huizen zijn gebouwd in de typische traditioneel Hollandse stijl, op kleine wooneilanden met daartussen singels, laantjes, grachten en veel groen.

Het winkelcentrum ligt op een steenworp afstand in het Gouden Hart bij het RandstadRail-station. Regelmatig halen we samen met onze bewoners iets lekkers voor bij de koffie of een bloemetje voor op de tafel. Niets moet, alles mag.

Het Westpolderhuis

Door de mooie en doordachte architectuur van Het Westpolderhuis voelen onze bewoners zich al snel thuis.

De indeling van het huis is overzichtelijk en de gemeenschappelijke ruimtes zijn met veel aandacht en zorg ingericht, zodat er een gezellige, huiselijke sfeer is ontstaan.

Iedere bewoner heeft een eigen studio, die zoveel mogelijk naar eigen wens kan worden ingericht. De meegebrachte spulletjes en meubels zorgen al gauw voor een vertrouwd gevoel. Vanuit de royale zit-/slaapkamer heeft iedereen een mooi uitzicht op de tuin door de grote raampartijen. Iedere studio is tevens voorzien van een eigen badkamer.

In Het Westpolderhuis bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg. Er wonen circa twintig bewoners die elkaar treffen in twee gezamenlijke woonkamers. Het eten wordt dagelijks vers bereid en bewoners die dat leuk vinden kunnen een handje helpen. Uiteraard is er een afwisselende dagbesteding, maar het zijn vaak de alledaagse dingen die zorgen voor ritme, structuur en welbevinden, zoals huishoudelijke taken.

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Westpolderhuis

Plaats: Berkel en Rodenrijs
Postcode: 2652 KJ
Straat: Gouden Uillaan 131
Telefoon: 010 – 341 78 94
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Wie heeft er nog een echt oude film thuis? De tv is niet erg positief de laatste tijd dit is erg moeilijk voor onze bewoners.

Wie heeft er nog een echt oude film thuis? De tv is niet erg positief de laatste tijd dit is erg moeilijk voor onze bewoners. ... Lees meerToon minder

geplaatst op 27/03/20

Comment on Facebook

ik heb een aantal dvd's, als ze maar netjes behandeld worden wil ik ze meenemen zondag.

In Vivaldi doen we dat via YouTube opzetten.

Ik heb dvd serie met oude journaal beelden

View more comments

Heeft er iemand voor ons nog een baby pop liggen?  Onze bewoners halen er een heleboel troost uit.

Heeft er iemand voor ons nog een baby pop liggen? Onze bewoners halen er een heleboel troost uit. ... Lees meerToon minder

geplaatst op 25/03/20

Comment on Facebook

Ja hoor bij ons thuis liggen er paar, neem ik morgen wel een mee

Ja!! Ik heb er een aantal liggen 😃 Uit mijn jeugd welke ik niet zo maar weg wilde doen. Mijn dochter is nooit een poppenkind geweest dus heb ze niet door kunnen geven ☺️ Fantastisch om aan jullie te doneren! 😃✨ Ik zorg dat ze jullie kant op komen!