Skip links

Berkel en Rodenrijs – Het Westpolderhuis

Aan de rand van natuurgebied de Groenzoom en vlakbij het centrum van Berkel en Rodenrijs ligt de nieuwe wijk Westpolder. Daar ligt aan de oever van de Zilvergracht een heel bijzonder huis: Het Westpolderhuis. Hier biedt Dagelijks Leven mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies een veilige en vertrouwde plek, dichtbij familie en vrienden.

Bij Het Westpolderhuis kunnen mensen met dementie, alzheimer of een andere vorm van geheugenverlies wonen zoals thuis, in een prettige, vertrouwde omgeving, dichtbij vrienden en familie. Onze bewoners krijgen 24 uur per dag aandacht, begeleiding en zorg, maar genieten veel vrijheid. We laten bewoners in hun waarde, zonder strenge regels, zonder betutteling. ‘Gewoon, als thuis’ is ons streven.

De ligging van Het Westpolderhuis is werkelijk uniek: geheel vrij en omgeven door een royale tuin, die afgestemd is op de wensen en behoeften van onze bewoners. Tegelijkertijd ligt het huis gewoon midden in de prachtige Gouden Harpbuurt, dat onderdeel is van de nieuwe wijk Westpolder. Het is een wijk met de voordelen van toen: gemoedelijk, intiem en sfeervol. De huizen zijn gebouwd in de typische traditioneel Hollandse stijl, op kleine wooneilanden met daartussen singels, laantjes, grachten en veel groen.

Het winkelcentrum ligt op een steenworp afstand in het Gouden Hart bij het RandstadRail-station. Regelmatig halen we samen met onze bewoners iets lekkers voor bij de koffie of een bloemetje voor op de tafel. Niets moet, alles mag.

Het Westpolderhuis

Door de mooie en doordachte architectuur van Het Westpolderhuis voelen onze bewoners zich al snel thuis.

De indeling van het huis is overzichtelijk en de gemeenschappelijke ruimtes zijn met veel aandacht en zorg ingericht, zodat er een gezellige, huiselijke sfeer is ontstaan.

Iedere bewoner heeft een eigen studio, die zoveel mogelijk naar eigen wens kan worden ingericht. De meegebrachte spulletjes en meubels zorgen al gauw voor een vertrouwd gevoel. Vanuit de royale zit-/slaapkamer heeft iedereen een mooi uitzicht op de tuin door de grote raampartijen. Iedere studio is tevens voorzien van een eigen badkamer.

In Het Westpolderhuis bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg. Er wonen twintig bewoners die elkaar treffen in twee gezamenlijke woonkamers. Het eten wordt dagelijks vers bereid en bewoners die dat leuk vinden kunnen een handje helpen. Uiteraard is er een afwisselende dagbesteding, maar het zijn vaak de alledaagse dingen die zorgen voor ritme, structuur en welbevinden, zoals huishoudelijke taken.

LEVEN

WONEN

GENIETEN

ZORG

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Westpolderhuis

Plaats: Berkel en Rodenrijs
Postcode: 2652 KJ
Straat: Gouden Uillaan 131
Telefoon: 010 – 341 78 94
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Bewoners van het Westpolderhuis genoten van het heerlijke gebak wat zij kregen ivm Dag van Alzheimer.

Bewoners van het Westpolderhuis genoten van het heerlijke gebak wat zij kregen ivm Dag van Alzheimer. ... Lees meerToon minder

geplaatst op 21/09/19

Comment on Facebook

Jeetje wat een verwennerij ziet er goed uit

Dat is een lekkere verassing 😋

Altijd als Stiny Smeding werkt 😂😂

Prinsjesdag bij het westpolderhuis was erg lekker!!!!

Prinsjesdag bij het westpolderhuis was erg lekker!!!! ... Lees meerToon minder

geplaatst op 17/09/19

Comment on Facebook

wat een geweldige dag weer en wat was alles goed georganiseerd en lekker klaargemaakt.. hmmm.. de bewoners en de vrijwilligers hebben genoten. met dank aan Carly en Cynthia, en hun "consorten"..een dag met een oranje gouden randje

Prinsjesdag lunch/hightea in het Wph : zie ze genieten allemaal, van al het lekkers (pompoensoep, sandwiches, wraps, gevulde eieren en overheerlijke sweets ) .... hoedjes op en ondertussen de glazen koets, troonrede en balkon scene volgen via de beleef tv. Weer een feestje !!

Het was zeker geweldig en alle hapjes waren op. 🤗

Vandaag een fantastische dag gehad in de Snerttram met dank aan dhr van Arnhem de bewoners genoten van het begin tot end!

Vandaag een fantastische dag gehad in de Snerttram met dank aan dhr van Arnhem de bewoners genoten van het begin tot end! ... Lees meerToon minder

geplaatst op 12/09/19

Comment on Facebook

Ze hebben genoten, bedankt Dhr en familie van A.

Wat onwijs leuk zeg,mooie plaatjes!!!

Heel leuk!

Superleuk je ziet ze echt genieten

Wat een leuk uitje. Bedankt dhr/ familie van Arnhem!

Geweldig!!!!

was weer een feestje.. heel erg bedankt familie van Arnhem.. we hebben genoten.. het was in één woord geweldig..

Wouw, dit is een heel mooi uitje

Het was super leuk zo met de tram door rotterdam, de bewoners hebben geniten dit dagje uit, bedankt !!

Wat leuk zeg 😍

Dat ziet er gezellig uit😃

View more comments