Skip links

Bergen op Zoom – Het Markiezaathuis

In het zuiden van Bergen op Zoom op de hoek van de Antwerpsestraatweg en de Laan van Borgvliet, ligt een heel bijzonder huis: Het Markiezaathuis. Het is een kleinschalige woonzorglocatie van Dagelijks Leven, waar mensen met dementie, alzheimer of een andere vorm van geheugenverlies zich thuis voelen en op hun gemak. Dichtbij vrienden en familie, in een vertrouwde en veilige omgeving.
De bewoners krijgen 24 uur per dag aandacht, begeleiding en zorg van een klein en hecht team van zorgprofessionals.

Het Markiezaathuis biedt mensen met geheugenverlies zorg op maat 24 uur per dag. Onze zorgprofessionals zorgen ervoor dat het hen aan niets ontbreekt, van vakkundige verzorging tot afwisselende dagbesteding. Daarbij werken wij altijd vanuit de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Wij vinden het belangrijk dat onze bewoners het gevoel van eigen regie behouden, net als zelfredzaamheid en eigenwaarde. Onze zorg is ondersteunend aan het welzijn. Wij bieden wonen ‘Gewoon, als thuis’, met de zorg en aandacht die de bewoners nodig hebben. Dat is wat onze zorg bijzonder maakt.

Het Markiezaathuis

Het zijn de kleine dingen die ervoor zorgen dat de bewoners zich écht thuis voelen

Zo is Het Markiezaathuis een kleinschalige woonzorglocatie waar twintig bewoners kunnen wonen. Iedere bewoner heeft een eigen studio met zit-/slaapkamer én badkamer, die zoveel mogelijk naar eigen wens kan worden ingericht.

Er bestaat de mogelijkheid om een echtpaar te plaatsen en er is een logeerkamer voor respijtzorg. De gemeenschappelijke ruimtes zijn met veel aandacht ingericht, zodat er een intieme en huiselijke sfeer ontstaat. De bewoners komen dan ook graag samen in een van de woonkamers om te genieten van een vers bereide maaltijd of voor een lekker kopje koffie.

Dagelijks worden er activiteiten georganiseerd door professionele activiteitenbegeleiders, zodat bewoners een zinvolle dagbesteding hebben.

Buiten is het ook goed vertoeven. De tuin biedt veel ruimte en vrijheid zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid. Kortom, Dagelijks Leven wil het verschil maken in zorg voor mensen met geheugenverlies. Gewoon, omdat iedereen goede verzorging en een écht thuis verdient! Wonen in Het Markiezaathuis is dan ook voor iedereen betaalbaar, ook voor mensen met alleen een AOW.

LEVEN

WONEN

GENIETEN

ZORG

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Markiezaathuis

Plaats: Bergen op Zoom
Postcode: 4624 JL
Straat: Antwerpsestraatweg 322
Telefoon: 0164 – 31 59 91
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Afgelopen maandag hebben de bewoners enorm kunnen genieten van het koor Passie. "Zo'n koor hebben we nog nooit gezien, wat is dit mooi" zei een bewoonster. En dat was het zeker! We zijn natuurlijk ook trots op onze medewerkster Annika zij zette ondanks haar verkoudheid een prachtige solo neer. Alle koorleden van Passie bedankt voor de gezellige avond. ... Lees meerToon minder

geplaatst op 09/11/19

Wij zijn er trots op om in de top 3 te staan van de beste werkgever. Met de bewoners, collegas en verwanten die op het juiste moment op bezoek kwamen hebben we heerlijk gesmuld van deze prachtige taart.

Wij zijn er trots op om in de top 3 te staan van de beste
werkgever. Met de bewoners, collega's en verwanten
die op het juiste moment op bezoek kwamen hebben we heerlijk gesmuld van deze prachtige taart.
... Lees meerToon minder

geplaatst op 07/11/19

Comment on Facebook

Van harte prociat. Het is ontzettend verdiend. Voor 1000 %.🍀👍

Goed bezig 👍

Jullie verdienen het ook dubbel & dwars😘

Vrijwilligers Petra en Roy brachten voor dierendag een lief klein jong poesje mee. Er werd volop geknuffeld. Zon poesje mocht ook wel bij ons komen wonen zei een bewoner maar dan moesten wij hem wel verzorgen.

Vrijwilligers Petra en Roy brachten voor dierendag een lief klein jong poesje mee.
Er werd volop geknuffeld. Zo'n poesje mocht ook wel bij ons komen wonen zei een bewoner maar dan moesten wij hem wel verzorgen.
... Lees meerToon minder

geplaatst op 19/10/19