Skip links

Bergen op Zoom – Het Markiezaathuis

Het Markiezaathuis in Bergen op Zoom is een kleinschalige woonzorglocatie voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen! Dit huis ligt in het zuiden van Bergen op Zoom op de hoek van de Antwerpsestraatweg en de Laan van Borgvliet. Hier kunnen mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies zich thuis en op hun gemak voelen. Dichtbij vrienden en familie, in een vertrouwde en veilige omgeving.
De bewoners krijgen 24 uur per dag aandacht, begeleiding en zorg van een klein en hecht team van zorgprofessionals.

Het Markiezaathuis biedt mensen met geheugenverlies zorg op maat 24 uur per dag. Onze zorgprofessionals zorgen ervoor dat het hen aan niets ontbreekt, van vakkundige verzorging tot afwisselende dagbesteding. Daarbij werken wij altijd vanuit de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Wij vinden het belangrijk dat onze bewoners het gevoel van eigen regie behouden, net als zelfredzaamheid en eigenwaarde. Onze zorg is ondersteunend aan het welzijn. Wij bieden wonen ‘Gewoon, als thuis’, met de zorg en aandacht die de bewoners nodig hebben. Dat is wat onze zorg bijzonder maakt.

Het Markiezaathuis

Het zijn de kleine dingen die ervoor zorgen dat de bewoners zich écht thuis voelen

Zo is Het Markiezaathuis een kleinschalige woonzorglocatie waar twintig bewoners kunnen wonen. Iedere bewoner heeft een eigen studio met zit-/slaapkamer én badkamer, die zoveel mogelijk naar eigen wens kan worden ingericht.

Er bestaat de mogelijkheid om een echtpaar te plaatsen en er is een logeerkamer voor respijtzorg. De gemeenschappelijke ruimtes zijn met veel aandacht ingericht, zodat er een intieme en huiselijke sfeer ontstaat. De bewoners komen dan ook graag samen in een van de woonkamers om te genieten van een vers bereide maaltijd of voor een lekker kopje koffie.

Dagelijks worden er activiteiten georganiseerd door professionele activiteitenbegeleiders, zodat bewoners een zinvolle dagbesteding hebben.

Buiten is het ook goed vertoeven. De tuin biedt veel ruimte en vrijheid zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid. Kortom, Dagelijks Leven wil het verschil maken in zorg voor mensen met geheugenverlies. Gewoon, omdat iedereen goede verzorging en een écht thuis verdient! Wonen in Het Markiezaathuis is dan ook voor iedereen betaalbaar, ook voor mensen met alleen een AOW.

LEVEN

WONEN

GENIETEN

ZORG

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Markiezaathuis

Plaats: Bergen op Zoom
Postcode: 4624 JL
Straat: Antwerpsestraatweg 322
Telefoon: 0164 – 31 59 91
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Gisteravond kregen we bezoek van Sinterklaas en zijn pieten met 3 zakken cadeautjes die goed in de smaak vielen bij de bewoners. Ook was er een heel mooi zelfgemaakt cadeau om in het Markiezaathuis te hangen. En Lia kreeg haar felbegeerde memoborden zodat ze de flyers niet meer overal door het huis hoeft te plakken. Het was een zeer geslaagde en druk bezochte Sinterklaasavond.

Gisteravond kregen we bezoek van Sinterklaas en zijn pieten met 3 zakken cadeautjes die goed in de smaak vielen bij de bewoners. Ook was er een heel mooi zelfgemaakt cadeau om in het Markiezaathuis te hangen.
En Lia kreeg haar felbegeerde memoborden zodat ze de flyers niet meer overal door het huis hoeft te plakken. Het was een zeer geslaagde en druk bezochte Sinterklaasavond.
... Lees meerToon minder

geplaatst op 04/12/19

Comment on Facebook

Het was een TOP avond... en zoals mevrouw Geers zei... volgend jaar weer(?)!

Het was een geslaagde sinterklaas avond.

Was zeker een gezellige avond

Erg leuk gedaan!

Het was super !

Super leuk weer !👍🤗

Super en wat en speciale Sint 😝

View more comments

Het Markiezaathuis Bergen op Zoom is met Nicole van Oevelen-Rossi en Karin Schrauwen.
Het Markiezaathuis Bergen op Zoom
Een geslaagd uitstapje naar Intratuin waar we met de bewoners en een grote groep begeleiders deel hadden genomen aan een heerlijke Santas high tea. De bewoners spraken hier nog lang over na. Het was weer fantaaaaastisch zei onze lieve bewoonster.

Een geslaagd uitstapje naar Intratuin waar we met de bewoners en een grote groep begeleiders deel hadden genomen aan een heerlijke Santa's high tea.
De bewoners spraken hier nog lang over na. Het was weer fantaaaaastisch zei onze lieve bewoonster.
... Lees meerToon minder

geplaatst op 16/11/19

Comment on Facebook

Het was super gezellig 😍

Het was super

Wat een leuke foto’s!! Bewoners hebben goed genoten zo te zien!! ❤️

Dat ziet er allemaal sfeervol, gezellig en smakelijk uit. En wat een stralende foto's allemaal van de bewoners, verwanten en collega's. Iedereen heeft ervan genoten zo te zien. Superleuk

Fantastisch uitstapje voor de bewoners zo te zien!

Echt een leuk uitje

Wat een ontzettende leuke foto.s.

View more comments

Afgelopen maandag hebben de bewoners enorm kunnen genieten van het koor Passie. "Zo'n koor hebben we nog nooit gezien, wat is dit mooi" zei een bewoonster. En dat was het zeker! We zijn natuurlijk ook trots op onze medewerkster Annika zij zette ondanks haar verkoudheid een prachtige solo neer. Alle koorleden van Passie bedankt voor de gezellige avond. ... Lees meerToon minder

geplaatst op 09/11/19