Skip links

Breda – Het Beemdhuis

In de wijk Haagse Beemden in het noordwesten van Breda staat Het Beemdhuis. Hier biedt Dagelijks Leven mensen met dementie, alzheimer of een andere vorm van geheugenverlies een veilige en vertrouwde plek, dichtbij familie en vrienden. Het leven van alledag gaat hier gewoon door, begeleid door 24-uurs professionele zorg. De ligging van Het Beemdhuis is werkelijk uniek: geheel vrij en omgeven door een prachtige tuin en tegelijkertijd gewoon midden in een woonwijk op loopafstand van winkels en andere voorzieningen.

In de tuin is het heerlijk vertoeven. Bewoners kunnen gewoon naar buiten lopen als ze daar behoefte aan hebben, dat geeft hen een gevoel van eigen regie. Ze kunnen wandelen, maar ook genieten op het terras onder de dakplatanen. Het terrein is volledig omheind. De poort is niet vrij toegankelijk, waardoor mensen niet zomaar het terrein op kunnen lopen. Regelmatig maken we met onze bewoners een wandeling door de wijk of doen we een boodschapje bij de plaatselijke winkelier. Niets moet, alles mag.

Het Beemdhuis

Door de mooie en doordachte architectuur van Het Beemdhuis voelen onze bewoners zich al snel thuis.

De indeling van het huis is overzichtelijk en de gemeenschappelijke ruimtes zijn met veel aandacht en zorg ingericht, zodat er een gezellige, huiselijke sfeer is ontstaan.

Iedere bewoner heeft een eigen studio, die zoveel mogelijk naar eigen wens kan worden ingericht. De meegebrachte spulletjes en meubels zorgen al gauw voor een vertrouwd gevoel. Vanuit de royale zit-/slaapkamer heeft iedereen een mooi uitzicht op de tuin door de grote raampartijen.

In Het Beemdhuis bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg. Er wonen twintig bewoners, die elkaar treffen in twee gezamenlijke woonkamers. Het eten wordt dagelijks vers bereid en bewoners die dat leuk vinden, kunnen een handje helpen. Uiteraard is er een afwisselende dagbesteding. Maar het zijn vaak de alledaagse dingen die zorgen voor ritme, structuur en welbevinden, zoals huishoudelijke taken.

LEVEN

WONEN

GENIETEN

ZORG

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Beemdhuis

Plaats: Breda
Postcode: 4822 VZ
Straat: Julie Claeysstraat 27
Telefoon: 076 – 850 86 43
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Ga je samen met een van de bewoners een kaart op de post doen en dan kom je dit ineens op het wandelpad tegen. In aanvallende houding, knippend met de scharen, uitpuilende ogen en ons beiden in de gaten houdend.
Dit is wel het laatste dat je daar verwacht en ik moet heel eerlijk zijn in eerste instantie niet eens te weten wat het was. Toen ik hier bij iemand om informeerde kreeg ik als antwoord: lekker met mayo!
... Lees meerToon minder

geplaatst op 14/10/19

Comment on Facebook

Lekker rivierkreeftjes 😍 Die zitten hier heel veel en steeds meer. Dylan mocht zelf een keer niet meer mee om te vangen..... want hij ging ze echt opeten 🤣🤣🤣🤣

Vandaag heeft het accordeonorkest ´Les Musiciens Joyeux´ de bewoners van Het Beemdhuis een geweldige dag bezorgd. De mensen hebben gezongen, geklapt, gedanst en vooral volop genoten. ... Lees meerToon minder

geplaatst op 13/10/19

Het Beemdhuis Breda heeft 7 nieuwe foto's toegevoegd.
Het Beemdhuis Breda
Iedere dinsdag middag schilderen we met de bewoners die het leuk vinden om te schilderen. 3 weken geleden zijn we met het project schilderij begonnen. Eerst de doekjes een kleur gegeven een kleur die de bewoners zelf mooi vonden. Daarna hebben de bewoners zelf een patroon ontworpen of er 1 uitgezocht die ze mooi vonden en op het doekje geschilderd. Zie het eindresultaat. De bewoners zijn er super trots op.

Iedere dinsdag middag schilderen we met de bewoners die het leuk vinden om te schilderen.
3 weken geleden zijn we met het project schilderij begonnen. Eerst de doekjes een kleur gegeven een kleur die de bewoners zelf mooi vonden.
Daarna hebben de bewoners zelf een patroon ontworpen of er 1 uitgezocht die ze mooi vonden en op het doekje geschilderd.
Zie het eindresultaat. De bewoners zijn er super trots op.
... Lees meerToon minder

geplaatst op 03/10/19

Comment on Facebook

Wauw. Heel.mooi schilderij 😍