Skip links

Breda – Het Beemdhuis

Het Beemdhuis in Breda is een kleinschalige woonzorglocatie voor mensen met dementie. Gewoon, als thuis en betaalbaar voor iedereen! Dit huis ligt in de wijk Haagse Beemden in het noordwesten van Breda. Hier biedt Dagelijks Leven een veilige en vertrouwde plek, dichtbij familie en vrienden. Het leven van alledag gaat hier gewoon door, begeleid door 24-uurs professionele zorg. De ligging van Het Beemdhuis is werkelijk uniek: geheel vrij en omgeven door een prachtige tuin en tegelijkertijd gewoon midden in een woonwijk op loopafstand van winkels en andere voorzieningen.

In de tuin is het heerlijk vertoeven. Bewoners kunnen gewoon naar buiten lopen als ze daar behoefte aan hebben, dat geeft hen een gevoel van eigen regie. Ze kunnen wandelen, maar ook genieten op het terras onder de dakplatanen. Het terrein is volledig omheind. De poort is niet vrij toegankelijk, waardoor mensen niet zomaar het terrein op kunnen lopen. Regelmatig maken we met onze bewoners een wandeling door de wijk of doen we een boodschapje bij de plaatselijke winkelier. Niets moet, alles mag.

Het Beemdhuis

Door de mooie en doordachte architectuur van Het Beemdhuis voelen onze bewoners zich al snel thuis.

De indeling van het huis is overzichtelijk en de gemeenschappelijke ruimtes zijn met veel aandacht en zorg ingericht, zodat er een gezellige, huiselijke sfeer is ontstaan.

Iedere bewoner heeft een eigen studio, die zoveel mogelijk naar eigen wens kan worden ingericht. De meegebrachte spulletjes en meubels zorgen al gauw voor een vertrouwd gevoel. Vanuit de royale zit-/slaapkamer heeft iedereen een mooi uitzicht op de tuin door de grote raampartijen.

In Het Beemdhuis bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg. Er wonen twintig bewoners, die elkaar treffen in twee gezamenlijke woonkamers. Het eten wordt dagelijks vers bereid en bewoners die dat leuk vinden, kunnen een handje helpen. Uiteraard is er een afwisselende dagbesteding. Maar het zijn vaak de alledaagse dingen die zorgen voor ritme, structuur en welbevinden, zoals huishoudelijke taken.

LEVEN

WONEN

GENIETEN

ZORG

Impressie

Bekijk hier de foto’s voor een impressie van de locatie

Het Beemdhuis

Plaats: Breda
Postcode: 4822 VZ
Straat: Julie Claeysstraat 27
Telefoon: 076 – 850 86 43
Bereikbaarheid

De locatie

Wilt u meer informatie over deze locatie? Neem dan gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen!

Verdiepingen

Plattegrond

Deze plattegronden geven u een goede indruk van de indeling van de locatie.

Begane grond
Eerste verdieping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Bekijk hier onze nieuwste Facebook artikelen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Het Beemdhuis Breda heeft een bericht gedeeld.
Het Beemdhuis Breda

Samen een kopje koffie is drinken… Is een van de vele kleine voorbeelden die onze vrijwilligers doen om onze bewoners een geweldige dag te bezorgen.

Vandaag willen wij onze geweldige vrijwilligers in het bijzonder bedanken voor hun zorgzame inzet! ❤️. Wie bedank jij? #vrijwilligersdag
... Lees meerToon minder

geplaatst op 07/12/19

Comment on Facebook

Dank aan alle vrijwilligers van Het Beemdhuis in Breda. Zij geven dat extraatje aan onze bewoners waardoor die een fijne dag hebben. Maar niet alleen onze bewoners, ook het team helpen zij door er te zijn. Bedankt allemaal en zowel de bewoners als het team hopen dat jullie nog lang dat extra lichtpuntje in Het Beemdhuis zullen zijn.

Het Beemdhuis Breda heeft 8 nieuwe foto's toegevoegd.
Het Beemdhuis Breda
Op dinsdag ochtend zijn we met een aantal bewoners naar een koffie concert in de Waalse kerk geweest. De bewoners hebben genoten van de piano muziek. Voor sommige bewoners kwamen er ook herkenbare muziek stukken voor.

Op dinsdag ochtend zijn we met een aantal bewoners naar een koffie concert in de Waalse kerk geweest.
De bewoners hebben genoten van de piano muziek. Voor sommige bewoners kwamen er ook herkenbare muziek stukken voor.
... Lees meerToon minder

geplaatst op 03/12/19

Het Beemdhuis Breda heeft 11 nieuwe foto's toegevoegd.
Het Beemdhuis Breda
Woensdagmiddag, 27-11, hebben we met ´n paar bewoners zitten knutselen bij Multiboek Princenhage. We werden verwelkomd met koffie/thee en eigen gemaakte speculaasboterkoek (door eigenaresse Netty). Regelmatig kwamen klanten kijken waar we mee bezig waren en maakten n praatje. Een bewoonster (Els) uit Princenhage deed haar jas uit en heeft de hele middag meegedaan. Toen het tijd was (was het allang) om naar huis te gaan heeft zij de bewoners mee begeleid naar de autos. Mede dankzij Hilda (vrijw) die ook bewoners in haar auto meenam. Wim (eigenaar) was vol lof, gaf aan te hebben genoten en zei alleen maar positieve reacties te hebben gehad van de klanten. Hij vroeg of we nog eens wilden komen en de bewoners zeiden direct ja. Een middagje uit en toch creatief bezig geweest. Wat hebben de mensen genoten en hoe leuk is het resultaat.

Woensdagmiddag, 27-11, hebben we met ´n paar bewoners zitten knutselen bij Multiboek Princenhage.
We werden verwelkomd met koffie/thee en eigen gemaakte speculaasboterkoek (door eigenaresse Netty).
Regelmatig kwamen klanten kijken waar we mee bezig waren en maakten 'n praatje. Een bewoonster (Els) uit Princenhage deed haar jas uit en heeft de hele middag meegedaan. Toen het tijd was (was het allang) om naar huis te gaan heeft zij de bewoners mee begeleid naar de auto's. Mede dankzij Hilda (vrijw) die ook bewoners in haar auto meenam.
Wim (eigenaar) was vol lof, gaf aan te hebben genoten en zei alleen maar positieve reacties te hebben gehad van de klanten. Hij vroeg of we nog eens wilden komen en de bewoners zeiden direct 'ja'.
Een middagje uit en toch creatief bezig geweest.
Wat hebben de mensen genoten en hoe leuk is het resultaat.
... Lees meerToon minder

geplaatst op 29/11/19