Het Westpolderhuis in Berkel en Rodenrijs

Aan de rand van natuurgebied de Groenzoom en vlakbij het centrum van Berkel en Rodenrijs ligt de nieuwe wijk Westpolder. Daar ligt aan de oever van de Zilvergracht een heel bijzonder huis: Het Westpolderhuis. Hier biedt Dagelijks Leven mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies een veilige en vertrouwde plek, dichtbij familie en vrienden.

Bij Het Westpolderhuis kunnen mensen met dementie, alzheimer of een andere vorm van geheugenverlies wonen zoals thuis, in een prettige, vertrouwde omgeving, dichtbij vrienden en familie. Onze bewoners krijgen 24 uur per dag aandacht, begeleiding en zorg, maar genieten veel vrijheid. We laten bewoners in hun waarde, zonder strenge regels, zonder betutteling. ‘Gewoon, als thuis’ is ons streven.

De ligging van Het Westpolderhuis is werkelijk uniek: geheel vrij en omgeven door een royale tuin, die afgestemd is op de wensen en behoeften van onze bewoners. Tegelijkertijd ligt het huis gewoon midden in de prachtige Gouden Harpbuurt, dat onderdeel is van de nieuwe wijk Westpolder. Het is een wijk met de voordelen van toen: gemoedelijk, intiem en sfeervol. De huizen zijn gebouwd in de typische traditioneel Hollandse stijl, op kleine wooneilanden met daartussen singels, laantjes, grachten en veel groen.

Het winkelcentrum ligt op een steenworp afstand in het Gouden Hart bij het RandstadRail-station. Regelmatig halen we samen met onze bewoners iets lekkers voor bij de koffie of een bloemetje voor op de tafel. Niets moet, alles mag.

leven, WONEN, genieten, zorg

Door de mooie en doordachte architectuur van Het Westpolderhuis voelen onze bewoners zich al snel thuis. De indeling van het huis is overzichtelijk en de gemeenschappelijke ruimtes zijn met veel aandacht en zorg ingericht, zodat er een gezellige, huiselijke sfeer is ontstaan.

Iedere bewoner heeft een eigen studio, die zoveel mogelijk naar eigen wens kan worden ingericht. De meegebrachte spulletjes en meubels zorgen al gauw voor een vertrouwd gevoel. Vanuit de royale zit-/slaapkamer heeft iedereen een mooi uitzicht op de tuin door de grote raampartijen. Iedere studio is tevens voorzien van een eigen badkamer.

In Het Westpolderhuis bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg. Er wonen twintig bewoners die elkaar treffen in twee gezamenlijke woonkamers. Het eten wordt dagelijks vers bereid en bewoners die dat leuk vinden kunnen een handje helpen. Uiteraard is er een afwisselende dagbesteding, maar het zijn vaak de alledaagse dingen die zorgen voor ritme, structuur en welbevinden, zoals huishoudelijke taken.

plattegronden

plattegrond-Het-Westpolderhuis-Berkel-en-Rodenrijs-begane-grond
Begane grond
plattegrond-Het-Westpolderhuis-Berkel-en-Rodenrijs-1e-verdieping
Eerste verdieping

Bereikbaarheid

Het Westpolderhuis

Gouden Uillaan 131
2652 KJ  Berkel en Rodenrijs
T 010 – 341 78 94

Dagelijks Leven

Postadres
Kanaal Zuid 145
7327 AA  Apeldoorn

Voor zorgvragers, gemeenten en sollicitanten:

Zorgvragers
zorg@dagelijks-leven.nl

Gemeenten
info@dagelijks-leven.nl

Sollicitanten
Klik hier voor vacatures