Het Vandermolenhuis – Lochem

opening eind 2019

In het hart van Lochem, op de locatie van de voormalige basisschool Prins Hendrik staat een heel bijzonder huis: Het Vandermolenhuis. Wij gaan dit schoolgebouw verbouwen tot een kleinschalige woonzorglocatie. De woonzorglocatie is geschikt voor twintig mensen met dementie. De bewoners kunnen hier genieten van hun vrijheid, maar vinden ook geborgenheid en veiligheid. Ons zorgteam zal 24 uur per dag aanwezig zijn om hen de helpende hand te bieden, zodat het leven van alledag, voor zover mogelijk, gewoon door kan gaan. ‘Gewoon, zoals thuis!’

Je voelt je thuis, waar familie en vrienden zich welkom voelen. Bij Het Vandermolenhuis staan de deuren dan ook altijd open, voor een kopje koffie, een luisterend oor of een uitgebreid bezoek. Bij ons zijn er geen verplichtingen. Een goede relatie met naasten vinden wij van groot belang. Zij zijn de belangrijkste schakel tussen de bewoners en zorgverleners. Mantelzorgers weten als geen ander wat hun partner of ouder prettig vindt, hoe hij/zij verzorgd wil worden en hoe we het leven zo gewoon mogelijk door kunnen laten gaan.

leven, wonen, genieten, zorg

Al aan de tekentafel is rekening gehouden met de wensen en behoeften van mensen met geheugen­verlies. Het Vandermolenhuis is dan ook van alle gemakken voorzien. De twintig bewoners hebben ieder een eigen studio met een zit-/slaapkamer én een badkamer. Er bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg. De twee gezamenlijke woonkamers zijn sfeervol en huiselijk ingericht, zodat men zich snel thuisvoelt.

De bewoners komen hier graag samen voor een kopje koffie, een vers bereide maaltijd, maar ook om een potje te sjoelen, een kaartje te leggen of samen tv te kijken. Zomers is het heerlijk genieten in de royale tuin. Deze biedt vrijheid maar ook bescherming. Onze activiteitenbegeleiders zorgen voor een goede dagbesteding, afgestemd om de wensen en behoeften van onze bewoners. Kortom, Dagelijks Leven biedt: leven, wonen en genieten met zorg!

plattegronden

Bereikbaarheid

Het Vandermolenhuis

Zutphenseweg 6
7241 KR  Lochem
T 055 – 576 66 76

Dagelijks Leven

Postadres
Kanaal Zuid 145
7327 AA  Apeldoorn

Voor zorgvragers, gemeenten en sollicitanten:

Zorgvragers
zorg@dagelijks-leven.nl
Gemeenten
info@dagelijks-leven.nl
Sollicitanten
werken@dagelijks-leven.nl

Het Vandermolenhuis opent eind 2019

Er zijn nog enkele studio’s beschikbaar. Informeer naar de mogelijkheden.