Het Stevenfennehuis in Enschede

In de gemoedelijke jaren ’30 buurt Stevenfenne, iets ten zuidwesten van het centrum van Enschede ligt een heel bijzonder huis: Het Stevenfennehuis. Het gemeentelijk monument uit 1931 is volledig aangepast aan de eisen van deze tijd, zonder haar sfeer en karakter te verliezen. Hier kunnen mensen met dementie, alzheimer of een andere vorm van geheugenverlies wonen zoals thuis, dichtbij vrienden en familie.

Dagelijks Leven biedt mensen, jong en oud, met geheugenverlies zorg op maat 24 uur per dag. Daarbij werken wij altijd vanuit de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Wij vinden het belangrijk dat onze bewoners het gevoel van eigen regie behouden, net als zelfredzaamheid en eigenwaarde. Onze zorg is ondersteunend aan het welzijn. Wij bieden wonen ‘Gewoon, als thuis’, met de zorg en aandacht die de bewoners verdienen. Dit doen we met een vast en compact team van zorgprofessionals. Dat is wat onze zorg écht bijzonder maakt.

leven, WONEN, genieten, zorg

Het Stevenfennehuis is geen traditioneel verpleeghuis, maar een kleinschalige woonzorglocatie. Hierdoor ontstaat er een intieme sfeer, die bijdraagt aan het welbevinden van onze bewoners. In de gezamenlijke woonkamers wordt regelmatig een potje gesjoeld, een kaartje gelegd of samen tv gekeken. In de keuken kan men helpen met het bereiden van dagverse maaltijden. Onze activiteitenbegeleiders zorgen voor een afwisselende dagbesteding van samen zingen tot het maken van een mooi mozaïek. Zij kennen precies de behoeftes en interesses van iedere bewoner, zodat iedereen voor zover mogelijk een goede daginvulling heeft. Daarbij geldt altijd: niets moet, alles mag.

De voormalige school biedt na de verbouwing en uitbreiding plaats aan twintig bewoners. Iedere bewoner heeft een eigen studio met een zit-/ slaapkamer, die zoveel mogelijk naar eigen wens kan worden ingericht. Daarnaast heeft iedereen een eigen badkamer. Er bestaat de mogelijkheid om een echtpaar te plaatsen en er is een logeerkamer voor respijtzorg. Het voormalige schoolplein heeft plaatsgemaakt voor een royale tuin, die afgestemd is op de behoeften van onze bewoners. De bewoners kunnen te allen tijde naar buiten voor een wandeling in de tuin en hebben daardoor het gevoel van vrijheid en eigen regie.

plattegronden

Plattegrond-Het-Stevenfennehuis-begane-grond
Begane grond
Plattegrond-Het-Stevenfennehuis-eerste-verdieping
Eerste verdieping

Bereikbaarheid

Het Stevenfennehuis

Boekweitstraat 16
7545 XG  Enschede
T 053 – 230 05 92

Dagelijks Leven

Postadres
Kanaal Zuid 145
7327 AA  Apeldoorn

Voor zorgvragers, gemeenten en sollicitanten:

Zorgvragers
zorg@dagelijks-leven.nl

Gemeenten
info@dagelijks-leven.nl

Sollicitanten
Klik hier voor vacatures