Het Rietveldhuis in Emmen

Op een van de mooiste plekken in Emmen staat een heel bijzonder huis: Het Rietveldhuis. Hier vinden mensen met dementie, alzheimer of een andere vorm van geheugenverlies een tweede thuis. Het is een plek waar het leven gewoon doorgaat, zoals ze gewend waren. Binnen de kaders van veilig wonen en begeleid door professionele 24-uurs zorg.

De voormalige basisschool ligt op een prominente plaats midden in de groene woonwijk Rietlanden, dichtbij de Kleine Rietplas. Het oude schoolplein heeft plaatsgemaakt voor een ruim opgezette tuin en de binnenzijde van de school is volledig opnieuw opgebouwd, zodat het voldoet aan de eisen en het comfort van deze tijd. De omgeving nodigt uit voor een heerlijke wandeling langs waterpartijen. Kortom, Het Rietveldhuis ligt niet verscholen op een afgelegen terrein, maar midden in het leven!

leven, WONEN, genieten, zorg

Het Rietveldhuis heeft een ware metamorfose ondergaan. De oude leslokalen hebben plaatsgemaakt voor moderne studio’s, met een zit-/slaapkamer én een badkamer. In de nieuwe aanbouw bevinden zich de gemeenschappelijke ruimtes, zoals de twee woonkamers, de dagbestedingsruimte en de keuken. Met veel zorg en aandacht is het interieur samengesteld, zodat onze bewoners zich snel thuisvoelen en op hun gemak.

Iedere bewoner mag voor zover mogelijk zijn of haar studio naar eigen wens inrichten. De meegebrachte meubels en spulletjes geven al snel een vertrouwd gevoel. Er bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg. Dagelijks worden er activiteiten georganiseerd, van samen zingen tot het maken van een mooi mozaïek. Maar het zijn vaak de alledaagse dingen die zorgen voor structuur en welbevinden. Wees welkom in Het Rietveldhuis!

plattegrond

Bereikbaarheid

Het Rietveldhuis

Kuifleeuwerik 1
7827 DV  Emmen
T 0591 – 20 26 10

Dagelijks Leven

Postadres
Kanaal Zuid 145
7327 AA  Apeldoorn

Voor zorgvragers, gemeenten en sollicitanten:

Zorgvragers
zorg@dagelijks-leven.nl

Gemeenten
info@dagelijks-leven.nl

Sollicitanten
Klik hier voor vacatures