Het Prins Hendrikhuis in Winterswijk

Even ten noordwesten van het oude centrum van Winterswijk ligt te midden van een villawijk uit begin 1900 het statige gebouw van de voormalige ambachtsschool. Het hoofdgebouw uit 1907 heeft haar authentieke uitstraling behouden, maar is aan de binnenzijde geheel gerestaureerd en aangepast aan de eisen en het comfort van deze tijd.

De later aangebouwde vleugels zijn gesloopt. Hierdoor is er een grote achtertuin ontstaan, waar het heerlijk vertoeven is, maar die ook beschutting en bescherming biedt. Door de centrale ligging van Het Prins Hendrikhuis kunnen onze bewoners eenvoudig (onder begeleiding) boodschappen doen bij de plaatselijke winkelier.

leven, WONEN, genieten, zorg

In Het Prins Hendrikhuis heeft iedere bewoner een eigen studio met een zit-/slaapkamer, die zoveel mogelijk naar eigen inzicht kan worden ingericht. Tevens heeft iedereen een eigen badkamer. Er bestaat de mogelijkheid om een echtpaar te plaatsen en voor respijtzorg biedt het huis een logeerkamer. Er wonen twintig bewoners, die elkaar treffen in twee gezamenlijke woonkamers.

In de keuken worden iedere dag verse maaltijden bereid. En als het enigszins kan, worden hiervoor groenten uit eigen tuin gebruikt. Bewoners die dat leuk vinden kunnen een handje helpen. Uiteraard is er een afwisselende dagbesteding, maar het zijn vaak de alledaagse dingen, zoals huishoudelijke taken, die zorgen voor ritme, structuur en welbevinden.

plattegronden

Begane grond
Eerste verdieping
Tweede verdieping

Bereikbaarheid

Het Prins Hendrikhuis

Prins Hendrikstraat 12
7101 CL  Winterswijk
T 0543 – 84 24 32

Dagelijks Leven

Postadres
Kanaal Zuid 145
7327 AA  Apeldoorn

Voor zorgvragers, gemeenten en sollicitanten:

Zorgvragers
zorg@dagelijks-leven.nl

Gemeenten
info@dagelijks-leven.nl

Sollicitanten
Klik hier voor vacatures