Het Prins Claushuis in Nijverdal

In het hart van de groene wijk Groot Lochter ligt een van de kleinschalige woonzorglocaties van Dagelijks Leven: Het Prins Claushuis. De voormalige basisschool heeft een ware metamorfose ondergaan en biedt nu een thuis voor mensen met dementie. Hier kunnen zij wonen zoals thuis, in een prettige, vertrouwde omgeving, dichtbij familie en vrienden. Het Prins Claushuis is er voor iedereen, jong en oud, van wie het geheugen hapert. Mensen met dementie of andere vormen van geheugenverlies krijgen hier 24 uur per dag aandacht, begeleiding en zorg. Kleinschalig, persoonlijk en professioneel.

Niet alleen de kwaliteit van zorg bepaalt of onze bewoners zich thuisvoelen. Ook de omgeving draagt daaraan bij. Dagelijks Leven heeft bewust voor de voormalige basisschool gekozen. Het Prins Claushuis ligt midden in de woonwijk Groot Lochter, waardoor winkels en andere voorzieningen op loopafstand te bereiken zijn. Voor een wandeling hoeven onze bewoners ook niet ver te gaan. Slechts een paar straten verderop ligt het park Boomcate en het uitgestrekte natuurgebied Nationaal Park Sallandse Heuvelrug bevindt zich op een steenworp afstand. Voor familie en vrienden een uitgelezen mogelijkheid om samen met hun naaste(n) te genieten van de voorzieningen in het centrum én van het buitenleven.

leven, WONEN, genieten, zorg

Het voormalige schoolplein heeft plaatsgemaakt voor een royale tuin. Een veilige en geborgde omgeving speciaal ontworpen voor mensen met dementie. Ook aan de binnenzijde van het gebouw is niets aan het toeval overgelaten. De leslokalen zijn verbouwd tot twintig ruime studio’s, met voor iedere bewoner een eigen zit-/slaapkamer en badkamer. Er bestaat de mogelijkheid om een echtpaar te plaatsen en er is een logeerkamer voor respijtzorg.

Bewoners voelen zich in Het Prins Claushuis al snel thuis. Mede omdat zij hun studio zoveel mogelijk naar eigen wens mogen inrichten. Zo geven meubels en meegebrachte spulletjes al gauw een vertrouwd gevoel. In de gezamenlijke woonkamers vinden dagelijks activiteiten plaats en degenen die dat leuk vinden zijn van harte welkom om in de keuken een handje mee te helpen. Wij vinden het belangrijk dat onze zorg voor iedereen toegankelijk is. Wonen in Het Prins Claushuis is dan ook voor iedereen betaalbaar.

plattegrond

Bereikbaarheid

Het Prins Claushuis

Bachlaan 68
7442 JH  Nijverdal
T 0548  – 85 92 27

Dagelijks Leven

Postadres
Kanaal Zuid 145
7327 AA  Apeldoorn

Voor zorgvragers, gemeenten en sollicitanten:

Zorgvragers
zorg@dagelijks-leven.nl

Gemeenten
info@dagelijks-leven.nl

Sollicitanten
Klik hier voor vacatures