Het Jasmijnhuis in Ridderkerk

Midden in de wijk Ridderkerk-West ligt op een pleintje Het Jasmijnhuis. Rondom het pleintje liggen woningen en een kinderdagverblijf. Er is veel interactie met de buurt. Zo worden er regelmatig peuter bezoekjes vanuit het kinderdagverblijf georganiseerd en zijn er veel vrijwilligers vanuit de buurt actief binnen Het Jasmijnhuis.

Het Jasmijnhuis ligt dus niet verscholen ergens achteraf, maar ligt midden in het leven. Op een steenworp afstand ligt het Reijerpark, waar onze bewoners (onder begeleiding) een heerlijke wandeling kunnen maken. En voor een bezoekje aan de manege en de kinderboerderij hoeven ze ook niet ver te gaan.

Als het even kan gaan we met onze bewoners naar de weekmarkt in het centrum van Ridderkerk. De ingrediënten voor de maaltijden halen we het liefst bij de lokale ondernemer. Zo bezorgt de ‘Bezorgbakker’ het vers gebakken brood, kopen we het vlees bij de plaatselijke slager en de aardappelen bij de aardappelhandel. Bewoners die dat leuk vinden mogen een handje helpen in de tuin, met de boodschappen of in de keuken. Want het zijn vaak de alledaagse dingen die zorgen voor structuur en welbevinden. Gewoon, als thuis.

leven, WONEN, genieten, zorg

Het pand aan de Jasmijnstraat 4 in Ridderkerk is van binnen geheel verbouwd en een gedeelte is nieuw aangebouwd, om de woonzorglocatie zo optimaal mogelijk te kunnen afstemmen op de wensen en behoeften van onze bewoners. Het Jasmijnhuis biedt een prettige en intieme leefomgeving aan twintig mensen met dementie, alzheimer of een andere vorm van geheugenverlies.

De studio’s hebben allemaal grote raampartijen en kunnen voor zover mogelijk naar eigen wens worden ingericht. Meegebrachte spulletjes en meubels zorgen ervoor dat het al gauw vertrouwd aanvoelt.

De royale zit-/slaapkamer geeft mooi zicht op de tuin en door de overzichtelijke indeling van het gebouw weten onze bewoners al snel de weg. Naast een eigen badkamer voor iedere bewoner is er ook een grote, centrale badkamer met aanvullende voorzieningen, zoals een hoog/laag bad en een invalidentoilet. Ook heeft Het Jasmijnhuis de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar. Mantelzorgers kunnen ontlast worden door een extra kamer voor respijtzorg.

plattegrond

Bereikbaarheid

Het Jasmijnhuis

Jasmijnstraat 4
2982 CK  Ridderkerk
T 0180 – 85 25 99

Dagelijks Leven

Postadres
Kanaal Zuid 145
7327 AA  Apeldoorn

Voor zorgvragers, gemeenten en sollicitanten:

Zorgvragers
zorg@dagelijks-leven.nl

Gemeenten
info@dagelijks-leven.nl

Sollicitanten
Klik hier voor vacatures