Het Havezatenhuis in Hengelo

In de gezellige Sterrenbuurt, iets ten noordoosten van het centrum van Hengelo ligt een heel bijzonder huis: Het Havezatenhuis. De kleinschalige woonzorglocatie is geheel nieuw gebouwd en biedt mensen, jong en oud met geheugenverlies een tweede thuis.

Het is een plek waar het leven gewoon doorgaat, zoals ze gewend waren. Binnen de kaders van veilig wonen en begeleid door professionele 24-uurs zorg.

Onze woonzorglocatie ligt geheel vrij en toch midden in de woonwijk Sterrenbuurt, dichtbij de prachtige waterpartij aan de Havezatenlaan. De bewoners vinden hier geborgenheid en veiligheid. Ze kunnen te allen tijde naar buiten voor een wandeling in de tuin en hebben daardoor het gevoel van vrijheid en eigen regie. Het volledige terrein is omheind, zonder dat dit ten koste gaat van de open uitstraling. De poort is niet vrij toegankelijk, zodat mensen van buitenaf niet zomaar het terrein op kunnen lopen.

leven, WONEN, genieten, zorg

Het Havezatenhuis is geen traditioneel verpleeghuis, maar een kleinschalige woonzorglocatie. Hierdoor ontstaat er een intieme sfeer, die bijdraagt aan het welbevinden van onze bewoners. In de gezamenlijke woonkamers wordt regelmatig een potje gesjoeld, een kaartje gelegd of samen tv gekeken. In de keuken kunnen bewoners, die dat leuk vinden, de kok helpen met het bereiden van dagverse maaltijden. Onze activiteitenbegeleiders zorgen voor een afwisselende dagbesteding van samen zingen tot het maken van een mooi mozaïek.

Zij kennen precies de behoeftes en interesses van iedere bewoner, zodat iedereen een goede daginvulling heeft. Daarbij geldt altijd: niets moet, alles mag.

Het Havezatenhuis biedt plaats aan 20 bewoners. Iedere bewoner heeft een eigen studio met een zit-/slaapkamer, die zoveel mogelijk naar eigen wens kan worden ingericht. Daarnaast heeft iedereen een eigen badkamer. Er bestaat de mogelijkheid om een echtpaar te plaatsen en er is een logeerkamer voor respijtzorg.

plattegronden

Begane grond
Eerste verdieping

Bereikbaarheid

Het Havezatenhuis

Havezatenlaan 20
7557 VZ  Hengelo
T 074 – 853 93 65

Dagelijks Leven

Postadres
Kanaal Zuid 145
7327 AA  Apeldoorn

Voor zorgvragers, gemeenten en sollicitanten:

Zorgvragers
zorg@dagelijks-leven.nl

Gemeenten
info@dagelijks-leven.nl

Sollicitanten
Klik hier voor vacatures