Het Beatrixhuis in Roosendaal

Het Beatrixhuis is een van de huizen van Dagelijks Leven. En net als de andere huizen is het geen traditioneel verpleeghuis, maar een kleinschalige woonvoorziening waar mensen met geheugenverlies zich écht thuisvoelen. Het Beatrixhuis is een vrijstaand huis met een royale tuin, die speciaal is ontworpen voor mensen met dementie. Het ligt midden in de woonwijk Kalsdonk, dichtbij het Burgemeester Coenenpark. De bewoners genieten hier van hun vrijheid, maar vinden ook geborgenheid en veiligheid. Ons zorgteam is 24 uur per dag aanwezig om hen de helpende hand te bieden, zodat het leven van alledag gewoon door kan gaan. Gewoon, zoals thuis!

De bewoners kunnen te allen tijde naar buiten voor een wandeling in de tuin en hebben daardoor het gevoel van vrijheid en eigen regie. Het volledige terrein is omheind, zonder dat dit ten koste gaat van de open uitstraling. De poort is niet vrij toegankelijk, waardoor mensen van buitenaf niet zomaar het terrein op kunnen lopen. U kunt uw partner, ouder of familielid dus met een gerust hart aan ons toevertrouwen.

leven, WONEN, genieten, zorg

Het Beatrixhuis is geheel nieuw gebouwd. Al aan de tekentafel is rekening gehouden met de wensen en behoeften van mensen met geheugenverlies. Zo is de indeling van het huis overzichtelijk, de ruimtes zijn royaal en voorzien van grote raampartijen, zodat er veel zonlicht binnenkomt. De twintig bewoners hebben ieder een eigen studio met zit-/slaapkamer en badkamer, die zoveel mogelijk naar eigen inzicht kan worden ingericht.

Er bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg.

Door onze kleinschaligheid ontstaat er een intieme sfeer, die bijdraagt aan het welbevinden van onze bewoners. In de gezamenlijke woonkamers wordt vaak een potje gesjoeld of samen tv gekeken en in de keuken kan men helpen met koken of afwassen. Onze activiteitenbegeleidsters zorgen voor een afwisselende dagbesteding van samen zingen tot het maken van een mooi mozaïek. Maar het zijn vaak de alledaagse dingen die zorgen voor structuur en welbevinden. Gewoon, als thuis.

plattegronden

Begane grond
Eerste verdieping

Bereikbaarheid

Het Beatrixhuis

Charitasstraat 8
4702 ZM  Roosendaal
T 0165 – 20 36 26

Dagelijks Leven

Postadres
Kanaal Zuid 145
7327 AA  Apeldoorn

Voor zorgvragers, gemeenten en sollicitanten:

Zorgvragers
zorg@dagelijks-leven.nl

Gemeenten
info@dagelijks-leven.nl

Sollicitanten
Klik hier voor vacatures